Lucruri mai putin stiute despre tractoare

Agricultura nu ar fi ceea ce este astazi fara tractoare, fiind schimbata complet din momentul in care aceste utilaje au fost introduse pe piata. In trecut, caii erau principala forta cu care se carau lucrurile grele, insa in ziua de azi, fermierii au la dispozitie o gama larga de utilaje din care pot alege. Tractoarele au o capacitate foarte mare de a ridica greutati si dispun de un sistem care le permite sa se ataseze diferite instrumente agricole cu care sa se efectueze sarcinile de pe camp, rapid si eficient.

Iata cateva lucruri interesante despre tractoare, pe care probabil putini le stiati.

In trecut, tractoarele aveau roti din metal. Pe acestea erau puse placi din metal sau tepi, care ajutau la tractiune. La inceputul anilor 30, tractoarele cu roti din otel erau principala sursa de munca la o ferma.
Primele tractoare cu motor cu aburi au fost inventate la sfarsitul anilor 1800. Multi credeau atunci ca acestea sunt o idee nebuna.
John Froelich si Blacksmith au fost creditati pentru primul tractor construit vreodata. Acesta era proiectat pentru a se deplasa inainte si inapoi si a fost introdus pe piata in 1892.
Cuvantul tractor provine din latinescul “trahere”, care inseamna a trage.
Cel mai mare tractor din lume este LeTourneau L-2350. Acesta este produs in Longview, Texas prin acelasi sistem prin care se fac si locomotivele.
Exista peste 16 milioane de tractoare in intreaga lume, ceea ce inseamna ca o treime din energia utilizata in productia agricola provine de la tractoare.
Motoarele diesel si Budweieser au fost fondate de aceeasi persoana. Celebrul imigrant german a venit cu experienta sa in berarii si si-a deschis un magazin de aprovizionare, iar mai apoi a cumparat drepturile la inventiile lui Rudolf Diesel si si-a facut o companie de motoare diesel.